SUA trimit noi avioane F-16 în România după incidentul cu drona. Discuţii între Antony Blinken şi Luminiţa Odobescu

Secretarul de stat Antony J. Blinken a discutat cu ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu despre situaţia dronei ruse căzute în România. Oficialii au discutat inclusiv despre o viitoare rotaţie a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliţie aeriană a NATO în România.

2731 afișări
Imaginea articolului SUA trimit noi avioane F-16 în România după incidentul cu drona. Discuţii între Antony Blinken şi Luminiţa Odobescu

SUA trimit noi avioane F-16 în România după incidentul cu drona. Discuţii între Antony Blinken şi Luminiţa Odobescu

Blinken a reafirmat sprijinul neclintital SUA pentru România, „aliatul nostru NATO”. Şefa diplomaţiei române a salutat sprijinul şi solidaritatea SUA şi a Aliaţilor cu România şi a subliniat importanţa menţinerii în atenţia NATO a evoluţiilor din Marea Neagră şi regiune, potrivit unui comunicat al MAE.

SUA ar putea suplimenta avioanele F16 prezente în România.

"Secretarul de stat Blinken şi ministrul de externe Odobescu au discutat despre investigaţia României privind resturile de drone găsite în România, în apropierea graniţei cu Ucraina. Cei doi au discutat despre o cooperare suplimentară pentru menţinerea securităţii spaţiului aerian, inclusiv despre o viitoare rotaţie a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliţie aeriană a NATO în România. Secretarul Blinken a afirmat sprijinul nostru neclintit pentru România, aliatul nostru NATO", se precizează într-un comunicat al Departamen

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici