NEWS ALERT  SUA trimit rachete Patriot în Polonia pentru a contracara orice potenţială ameninţare

Statele Unite trimit două baterii de rachete Patriot în Polonia ca "desfăşurare defensivă" pentru a contracara orice potenţială ameninţare la adresa aliaţilor SUA şi NATO în timpul invaziei actuale a Rusiei în Ucraina, a declarat marţi seară un purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA, relatează CNN.

1664 afișări
Imaginea articolului SUA trimit rachete Patriot în Polonia pentru a contracara orice potenţială ameninţare

SUA trimit rachete Patriot în Polonia pentru a contracara orice potenţială ameninţare

Patriot sunt sisteme de rachete de apărare aeriană: Ele sunt concepute pentru a contracara şi distruge rachetele balistice cu rază scurtă de acţiune, avioane şi rachetele de croazieră care se apropie.

"La indicaţiile secretarului Apărării şi la invitaţia aliaţilor noştri polonezi, generalul Wolters, comandantul Comandamentului European al SUA, a ordonat Armatei SUA din Europa şi Africa să repoziţioneze două baterii Patriot în Polonia", a declarat căpitanul Adam Miller, purtătorul de cuvânt al EUCOM, într-o declaraţie.

"Aceasta este o măsură prudentă de protecţie a forţelor care susţine angajamentul nostru faţă de Articolul Cinci şi nu va sprijini în niciun fel vreo operaţiune ofensivă. Fiecare măsură pe care o luăm este menită să descurajeze o agresiune şi să ne reasigure aliaţii", se precizează în declaraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici