SUA. Un copil de 2 ani a murit după ce a inhalat fentanil ascuns sub saltele, la grădiniţă

Un copil de 2 ani a murit după ce a inhalat fentanil ascuns sub saltele, la o grădiniţă din New York. Alţi trei copii au fost internaţi în spital după ce au fost expuşi narcoticului puternic. Poliţia spune că drogurile recuperate de la grădiniţă ar fi putut ucide 500.000 de persoane.

893 afișări
Imaginea articolului SUA. Un copil de 2 ani a murit după ce a inhalat fentanil ascuns sub saltele, la grădiniţă

Sursa foto: Twitter

Nicholas Dominici, care era la grădiniţă de doar o săptămână, a murit vineri din cauza unei presupuse supradoze de droguri. Alţi trei copii au fost internaţi în spital după ce au fost expuşi la narcoticul puternic la grădiniţa din Bronx, informează BBC.

Poliţia crede că cei mici, cu vârste cuprinse între opt luni şi doi ani, au inhalat fentanil la grădiniţă.

În urma unei percheziţii în camera copiilor a fost descoperit un kilogram de fentanil, „sub o saltea unde dormeau copiii”, a declarat detectivul şef al poliţiei din New York, Joseph Kenny.

Anchetatorii ar fi descoperit şi trei prese folosite pentru a împacheta kilograme de droguri.

Proprietara grădiniţei Divino Niño din Bronx, Grei Mendez, în vârstă de 36 de ani, şi chiriaşul ei, Carlisto Acevedo Brito, în vârstă de 41 de ani, sunt acuzaţi la nivel federal de posesie de stupefiante cu „intenţia de a le distribui cu consecinţe mortale şi de conspiraţie pentru distribuirea de stupefiante cu consecinţe mortale", potrivit procurorilor federali.

„Susţinem că inculpaţii au otrăvit patru bebeluşi şi l-au ucis pe unul dintre ei, pentru că desfăşurau o operaţiune de trafic de droguri de la o creşă", a declarat procurorul Damien Williams.

Imaginile de supraveghere şi înregistrările telefonice arată că Mendez şi-a sunat soţul de mai multe ori după ce a constatat că cei mici se simţeau rău, înainte de a contacta 911. Soţul ei a sosit apoi şi a scos mai multe pungi din grădiniţă, au declarat oficialii. De asemenea, Mendez ar fi şters aproximativ 20.000 de mesaje text din telefonul ei înainte de arestare, potrivit procurorilor. Autorităţile au reuşit ulterior să le recupereze.

Autorităţile îl caută în continuare pe soţul ei, care a fost identificat în documentele judiciare ca fiind complice. Potrivit poliţiei, acesta a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce fugea de la locul faptei după incident.

Un avocat al lui Mendez a declarat că aceasta neagă acuzaţiile şi că nu ştia că în camera copiilor se păstrau droguri.

„Singura ei infracţiune a fost că a închiriat camera cuiva", a declarat avocatul ei, Andres Aranda, potrivit ABC News: „Nu există nicio dovadă că ea a făcut altceva decât să aibă grijă în mod corespunzător de aceşti copii".

Ambii suspecţi sunt reţinuţi fără drept de eliberare pe cauţiune. Fiecare dintre ei riscă închisoarea pe viaţă dacă sunt condamnaţi.

Fentanilul, un analgezic sintetic de 50 de ori mai puternic decât heroina, este responsabil de creşterea numărului de decese cauzate de droguri în SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici