SUA vor extinde antrenamentele de luptă pentru militarii ucraineni în Germania

Armata americană va extinde programul de pregătire a militarilor ucraineni în Germania, a anunţat Pentagonul, conform Sky News.

155 afișări
Imaginea articolului SUA vor extinde antrenamentele de luptă pentru militarii ucraineni în Germania

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat joi că aproximativ 500 de ucraineni vor fi instruiţi lunar, şi că acţiunea nu va necesita o creştere a numărului de trupe americane în Europa.

Statele Unite au instruit deja aproximativ 3.100 de soldaţi ucraineni pentru utilizarea şi întreţinerea anumitor arme şi alte echipamente, inclusiv obuziere, vehicule blindate şi sistemul de rachete HIMARS.

Dar lideri militari de rang înalt discută de luni de zile despre extinderea acestei instruiri, invocând necesitatea de a îmbunătăţi capacitatea unităţilor ucrainene de a se deplasa şi de a coordona atacurile pe câmpul de luptă.

Potrivit oficialilor, scopul antrenamentelor este de a folosi lunile de iarnă pentru a perfecţiona abilităţile forţelor ucrainene, astfel încât acestea să fie mai bine pregătite să contracareze orice sporire a atacurilor ruseşti sau eforturile de extindere a câştigurilor teritoriale ale Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ucraina,
militari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici