SUA vor opune un vot de veto proiectului de rezoluţie palestinian privind ocupaţia israeliană

Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat marţi palestinienii că Washingtonul va opune un vot de veto proiectului de rezoluţie privind ocupaţia israeliană, care urmează să fie depus miercuri la Consiliul de Securitate al ONU, a declarat un oficial palestinian.

119 afișări
Imaginea articolului SUA vor opune un vot de veto proiectului de rezoluţie palestinian privind ocupaţia israeliană

Secretarul de Stat american, John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Kerry i-a spus delegaţiei palestiniene: vom folosi dreptul nostru de veto" contra acestui text, a relatat acest oficial de rang înalt.

Palestinienii prezintă miercuri Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluţie prin care cer sfârşitul ocupaţiei israeliene în termen de doi ani, însă Washingtonul se opune oricărei măsuri unilaterale care vizează să obţină de la ONU o recunoaştere a Palestinei, apreciind că acesta este necesar să fie rezultatul negocierilor de pace.

La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu, a respins ideea unei retrageri din Cisiordania şi Ierusalimul de Est în decursul a doi ani.

"Ne confruntăm cu posibilitatea unui atac diplomatic, altfel spus a unei tentative de a ni se impune prin decizii ONU o retragere între liniile (frontierei) din 1967 într-un termen de doi ani", a declarat el.

"Nu vom permite acest lucru. Îl respingem ferm şi în mod responsabil", a adăugat Netanyahu.

În cazul unui eşec al proiectului de rezoluţie, Autoritatea Palestiniană (AP) a anunţat că va solicita să adere la diverse organisme internaţionale, inclusiv la Curtea Penală Internaţională (CPI), ceea ce i-ar permite să ceară declanşarea unor proceduri împotriva unor oficiali israelieni pentru cele trei războaie pe care le-au declarat Fâşiei Gaza în ultimii şase ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici