SUA vor revoca vizele unor oficiali saudiţi suspectaţi de implicare în cazul uciderii lui Khashoggi

Mike Pompeo, secretarul american de Stat, a declarat, marţi, că Administraţia Donald Trump va revoca vizele unor oficiali saudiţi suspectaţi că ar fi implicaţi în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează agenţia The Associated Press.

700 afișări
Imaginea articolului SUA vor revoca vizele unor oficiali saudiţi suspectaţi de implicare în cazul uciderii lui Khashoggi

SUA vor revoca vizele unor oficiali saudiţi suspectaţi de implicare în cazul uciderii lui Khashoggi

Aceasta este prima măsură punitivă anunţată de Administraţia Trump după dispariţia pe 2 octombrie a jurnalistului saudit.

Pompeo nu a precizat câţi şi sau ce oficiali saudiţi vor fi vizaţi de măsura revocării vizelor.

Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, a comunicat că unui număr de 21 de cetăţeni saudiţi le vor fi revocate vizele ori vor fi declaraţi ineligibili să obţină vize pentru intrarea în SUA.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Autorităţile saudite au reţinut 18 persoane acuzat că ar avea legătură cu decesul lui Khashoggi, însă Riadul susţine în continuare că a fost ucis accidental, în cursul unei altercaţii produse în incinta Consulatului.

Turcia suspectează că jurnalistul disident a fost asasinat, uciderea acestuia fiind plănuită de mai mult timp. Oficialii turci susţin că o echipă de 15 persoane ar fi fost trimisă pentru a-l tortura şi ucide pe disidentul saudit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici