SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în valoare de 400 de milioane de dolari Ucrainei - Bloomberg

Statele Unite urmează să trimită 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 400 de milioane de dolari, a declarat Jordan Fabian, jurnalist la Bloomberg, miercuri, citând doi oficiali familiarizaţi cu această chestiune.

325 afișări
Imaginea articolului SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în valoare de 400 de milioane de dolari Ucrainei - Bloomberg

FOTO ZMiST_Ua/ Twitter

Preşedintele american Joe Biden este aşteptat să ţină un discurs pe această temă la ora 19.00, ora Kievului, miercuri.
 
Administraţia Biden ar putea anunţa miercuri decizia de a trimite peste 30 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, deşi ar putea dura luni de zile până la livrarea acestora, a relatat Associated Press, citând oficiali americani.
 
Potrivit AP, un oficial american a declarat că tancurile vor fi cumpărate în cadrul viitorului pachet de asistenţă pentru securitatea Ucrainei, care oferă finanţare pentru arme şi echipamente care vor fi achiziţionate de la furnizori comerciali. 
 
Politico şi Wall Street Journal au raportat, de asemenea, că administraţia Biden a luat în considerare furnizarea de tancuri Abrams Ucrainei. 
 
Acum trei zile, parlamentarii americani au cerut să se ofere Ucrainei tancuri Abrams pentru a conving Germania să autorizeze livrarea de tancuri Leopard de producţie germană către Ucraina. Au existat informaţii în presă potrivit cărora Germania ar permite livrarea de tancuri Leopard către Ucraina dacă SUA ar furniza tancuri Abrams Kievului. Cu toate acestea, guvernul german a negat că ar fi făcut o astfel de cerere.  
 
Germania a confirmat mieruci că va trimite 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei şi va permite altor ţări, precum Polonia, să trimită propriile Leoparduri Kievului.
 
Mult aşteptatele tancuri vor fi livrate din stocurile armatei germane, a declarat cancelarul Olaf Scholz pentru Bloomberg, într-o declaraţie transmisă prin e-mail. „Această decizie urmează linia noastră binecunoscută de a sprijini Ucraina în cea mai bună măsură a capacităţii noastre”, a spus Scholz, citat de Bloomberg. „Acţionăm într-un mod care este strâns agreat şi coordonat la nivel internaţional”.
 
Anterior, guvernul german a fost reticent în a aproba livrările de Leopard 2, dar în cele din urmă a cedat sub presiunea presei şi a aliaţilor.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici