SUA vor trimite în august 1.200 de militari la frontiera cu Mexicul

Mobilizarea, anunţată în mai, a 1.200 de militari americani suplimentari la frontiera cu Mexicul pentru a contribui la reducerea imigraţiei ilegale şi a traficului de droguri va începe la 1 august, a anunţat luni secretarul pentru Securitate Internă, Janet Napolitano.

28 afișări
Imaginea articolului SUA vor trimite în august 1.200 de militari la frontiera cu Mexicul

SUA vor trimite în august 1.200 de militari la frontiera cu Mexicul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administraţia americană speră că aceste trupe ale Gărzii Naţionale vor fi operaţionale până în septembrie. Ele vor "furniza un sprijin direct agenţilor forţelor de ordine care lucrează în zonele cu risc ridicat, pentru a contracara organizaţiile infracţionale", a declarat Napolitano.

Mobilizarea lor a fost anunţată în mai de administraţia Obama în scopul "securizării frontierei", la scurt timp după o vizită oficială a preşedintelui mexican Felipe Calderon la Casa Albă.

În Mexic, reglările de conturi între cartelurile de droguri şi confruntările acestora cu poliţia şi armata au provocat moartea a circa 25.000 de persoane din decembrie 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici