SUA vor trimite încă două nave echipate cu sisteme antirachetă în Japonia, anunţă Hagel

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a anunţat duminică faptul că Statele Unite planifică să trimită în Japonia două nave echipate cu sisteme antirachetă de tip AEGIS, alături de cele deja prezente, pentru a răspunde ameninţării nord-coreene.

1736 afișări
Imaginea articolului SUA vor trimite încă două nave echipate cu sisteme antirachetă în Japonia, anunţă Hagel

SUA vor trimite încă două nave echipate cu sisteme antirachetă în Japonia, anunţă Hagel

"Ca răspuns la provocările şi acţiunile destabilizatoarea ale Phenianului, inclusiv lansările recente ale unor rachete, cu încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, pot să anunţ astăzi (duminică) faptul că Statele Unite prevăd mobilizarea a două nave echipate cu sistemul antirachetă (de tip) AEGIS, suplimentare, în Japonia, în 2017", a declarat Hagel la Tokyo, în urma unei întâlniri cu ministrul japonez al Apărării Itsunori Onodera.

Aceste nave se vor alătura celor cinci nave echipate cu sistemul antirachetă staţionate deja în Japonia, unde Statele Unite dispun de baze importante şi aproape 50.000 de militari.

Coreea de Nord a testat în martie două rachete cu rază medie de acţiune, capabile să atingă Japonia. Potrivit presei, Tokyo a ordonat forţelor sale de autoapărare (numele armatei japoneze) să distrugă orice rachetă nord-coreeană care ar pătrunde în spaţiul său aerian şi şi-a mobilizat navele echipate cu sistemul AEGIS în Marea Japoniei, numită Marea de Est de către coreeni.

Anunţul de duminică intervine după decizia americană, în octombrie, de mobilizare a celui de-al doilea radar de alertă în Japonia, la Kyoto (vest), şi o rezoluţie cu privire la creşterea numărului de rachete de tip antirachetă în bazele din Alaska, în nord-vestul Statelor Unite.

"Aceste măsuri ne vor creşte şi mai mult capacitatea de a apăra Japonia şi teritoriul american de ameninţarea rachetelor balistice nord-coreene", a subliniat Hagel.

Şeful Pentagonului a sosit sâmbătă în Japonia, într-o vizită de doouă zile, prima etapă a unui turneu în Asia, în cadrul căruia va efectua vizite în China şi Mongolia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici