Submarin nuclear britanic, avariat după o coliziune cu o navă comercială

Un submarin britanic cu propulsie nucleară a fost avariat după ce a intrat în coliziune cu o navă comercială, în zona Gibraltarului, informează site-ul postului CNN, citând Ministerul Apărării din Marea Britanie.

1934 afișări
Imaginea articolului Submarin nuclear britanic, avariat după o coliziune cu o navă comercială

Submarin nuclear britanic, avariat după o coliziune cu o navă comercială

Submarinul a suferit daune externe, dar "nu există absolut nici o stricăciune pricinuită instalaţiei sale nucleare. Nimeni nu a fost rănit, iar nava comercială nu prezintă avarii", potrivit rapoartelor iniţiale.

Coliziunea dintre submarinul HMS Ambush şi cealaltă ambarcaţiune s-a produs în timp ce submarinul era scufundat şi efectua exerciţii de pregătire.

Incidentul a avut loc miercuri, în largul coastelor Gibraltarului.

O anchetă este în curs, iar submarinul este programat să revină în Gibraltar pentru verificări.

Submarinele din clasa Astude, din care face parte HMS Ambush, sunt descrise ca fiind "cele mai mari, moderne şi puternice submarine de atac cu care a operat vreodată Marina Regală britanică".

Conform Marinei Regale britanice, submarinul HMS Ambush şi-a început activitatea în martie 2013. Acesta este unul din cele trei submarine de tip Astude, cu care operează în prezent Marina britanică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici