Suedia nu exclude un posibil atac al Rusiei asupra sa. Raport al comisiei de apărare: Rusia prezintă un apetit ridicat pentru riscuri politice şi militare

Un raport al comisiei de apărare din parlamentul suedez a afirmat că un atac militar rusesc împotriva Suediei nu poate fi exclus, a anunţat postul public de televiziune suedez SVT, citând surse.

4293 afișări
Imaginea articolului Suedia nu exclude un posibil atac al Rusiei asupra sa. Raport al comisiei de apărare: Rusia prezintă un apetit ridicat pentru riscuri politice şi militare

Suedia a făcut eforturi pentru a-şi consolida apărarea şi a solicitat să adere la NATO anul trecut, după invazia Rusiei în Ucraina. Suedia a fost invitată să candideze, dar Turcia şi Ungaria nu au ratificat încă cererea, relatează Reuters.

Raportul parlamentar, care urmează să fie publicat astăzi spune că deşi forţele terestre ruseşti sunt blocate în Ucraina, nu pot fi excluse alte tipuri de atacuri militare împotriva Suediei, a precizat SVT, citând surse care au lucrat la raport.

"De asemenea, Rusia şi-a coborât şi mai mult pragul pentru utilizarea forţei militare şi prezintă un apetit ridicat pentru riscuri politice şi militare. Capacitatea Rusiei de a efectua operaţiuni cu forţe aeriene, forţe navale, arme cu rază lungă de acţiune sau arme nucleare împotriva Suediei rămâne intactă".

SVT a precizat că raportul prezintă o nouă doctrină de apărare pentru Suedia, bazată pe apartenenţa la NATO, mai degrabă decât pe doctrina anterioară, care se baza pe cooperarea cu statele nordice şi UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici