Summit G7. În ultima zi de discuţii, şefii de stat se vor concentra pe lupta împotriva schimbărilor climatice

  • Marea Britanie, vrea să convingă cele şapte puteri economice din lume să accepte obiective climatice ambiţioase.
  • Şefii de stat şi de guvern intenţionează duminică să ia măsuri pentru limitarea subvenţiilor de stat pentru sursele de energie fosilă, cum ar fi cărbunele.
1033 afișări
Imaginea articolului Summit G7.  În ultima zi de discuţii, şefii de stat se vor concentra pe lupta împotriva schimbărilor climatice

Summit G7. În ultima zi de discuţii, şefii de stat se vor concentra pe lupta împotriva schimbărilor climatice

În ultima zi a summitului G7 din Cornwall, Anglia, şefii de stat şi de guvern intenţionează să se concentreze asupra schimbărilor climatice, informează DPA.
 
Gazda, Marea Britanie, vrea să convingă cele şapte puteri economice din lume să accepte obiective climatice ambiţioase, care urmează să fie convenite la nivel global la Conferinţa ONU privind schimbările climatice, care va avea loc la Glasgow, în Scoţia, în noiembrie.
 
După cum a anunţat sâmbătă Casa Albă, „măsurile concrete” au fost deja acceptate.
 
Printre altele, şefii de stat şi de guvern intenţionează duminică să ia măsuri pentru limitarea subvenţiilor de stat pentru sursele de energie fosilă, cum ar fi cărbunele. SUA, Germania, Marea Britanie şi Canada doresc, de asemenea, să ofere ţărilor în curs de dezvoltare până la 2 miliarde de dolari pentru eliminarea treptată a cărbunelui.
 
Casa Albă a mai spus că G7 îşi va coordona obiectivele climatice astfel încât limitarea încălziirii globale la 1,5 grade peste nivelurile preindustriale, aşa cum este stabilit în acordul climatic de la Paris, să rămână „la îndemână”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici