Summit latino-american, suspendat din cauza stării de sănătate a lui Hugo Chavez

O reuniune a şefilor de stat din America Latină, programată să se desfăşoare la Caracas la 5 şi 6 iulie, a fost suspendată din cauza stării de sănătate a preşedintelui venezuelan, Hugo Chavez..

170 afișări
Imaginea articolului Summit latino-american, suspendat din cauza stării de sănătate a lui Hugo Chavez

Summit latino-american, suspendat din cauza stării de sănătate a lui Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul venezuelan a anunţat că Hugo Chavez "se află în plină convalescenţă şi urmează un tratament medical strict", ceea ce reprezintă "o situaţie de forţă majoră" care determină amânarea summitului de creare a Comunităţii statelor latino-americane şi caraibiene (CELAC).

Chavez a fost operat de urgenţă la 10 iunie la Havana, în timpul unei vizite oficiale în Cuba, însă după intervenţia chirurgicală nu a fost dat publicităţii nici un buletin medical oficial, ceea ce a declanşat zvonuri privind starea sa de sănătate.

Summitul programat pentru 5 şi 6 iulie urma să lanseze oficial CELAC, comunitate din care nu fac parte Statele Unite şi Canada, un proiect promovat insistent de Chavez, critic al "imperialismului american".

Posturile de televiziune cubaneze şi venezuelane au difuzat miercuri o înregistrare video de 20 de minute care îl prezintă pe Hugo Chavez în timp ce se plimbă, discută şi glumeşte cu liderul istoric cubanez Fidel Castro. Autorităţile de la Caracas nu au precizat când va reveni Chavez în ţară, însă apropiaţii acestuia au sugerat că el ar urma să ajungă înainte de 5 iulie, pentru a participa la ceremoniile bicentenarului independenţei Venezuelei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici