Summitul de pace de la Cairo s-a încheiat fără soluţii pentru criza din Gaza

Liderii arabi prezenţi sâmbătă la summitul de la Cairo au condamnat bombardamentele israeliene asupra Gaza, în timp ce europenii au declarat că civilii ar trebui protejaţi. Totuşi, în absenţa Israelului şi a unor înalţi oficiali americani nu s-a ajuns la niciun acord pentru oprirea violenţelor.

381 afișări
Imaginea articolului Summitul de pace de la Cairo s-a încheiat fără soluţii pentru criza din Gaza

Mediafax Foto

Egiptul, care a convocat şi a găzduit reuniunea, a anunţat că a sperat că participanţii vor face apel la pace şi vor relua eforturile de soluţionare a problemei palestiniene care durează de zeci de ani, potrivit Reuters.

Totuşi reuniunea s-a încheiat fără ca participanţii să ajungă la un acord asupra unei declaraţii comune privind conflictul care a ucis mii de oameni şi a provocat o catastrofă umanitară în Fâşia Gaza, cu 2,3 milioane de locuitori.

De altfel, diplomaţii care au participat la discuţii nu au fost optimişti în privinţa găsirii unor soluţii. În paralel, Israelul pregăteşte o invazie terestră în Gaza, cu scopul de a elimina gruparea palestiniană Hamas.

La summit-ul din Egipt, statele arabe şi musulmane au cerut încetarea imediată a ofensivei israeliene, iar ţările occidentale s-au concentrat pe ajutorul umanitar pentru civili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici