Summitul G7: Care sunt principalele subiecte de discuţii aflate de pe ordinea de zi

Summitul liderilor Grupului ţărilor puternic industrializate (G7) se întâlnesc în perioada 8-9 iunie în Quebec, Canada, iar principalele discuţii se vor axa pe provocările globale privind economia, politica externă sau egalitatea de gen şi mediu.

1137 afișări
Imaginea articolului Summitul G7: Care sunt principalele subiecte de discuţii aflate de pe ordinea de zi

Summitul G7: Care sunt principalele subiecte de discuţii aflate de pe ordinea de zi

Conducătorii celor şapte naţiuni, care reprezintă mai mult de 60% din valoarea netă globală, se întâlnesc anual, iar economia este principalul subiect aflat pe ordinea de zi, însă este de aşteptat ca în cadrul întâlnirii, liderii să discute şi alte subiecte pentru a acoperi problemele globale majore.

Principalele puncte de pe ordinea de zi a Summitului G7 sunt: economia, creşterea favorabilă incluziunii şi comerţul - unde liderii celor mai puternic industrializate ţări vor aborda subiecte precum combaterea evaziunii fiscale sau reformele OMC şi măsurile comerciale unilaterale ale SUA; egalitatea de gen şi emanciparea femeilor - unde este de aşteptat ca G7 să adopte o declaraţie cu privire la importanţa educaţiei pentru femeile din ţările în curs de dezvoltare; politica externă şi de securitate - unde liderii se vor concentra cel mai probabil asupra celor mai urgente probleme de politică externă; locuri de muncă ale viitorului; şi probleme legate de protecţia mediului - unde se preconizează că liderii G7 se vor concentra asupra schimbărilor climatice, energiei curate şi oceanelor.

Summitul reuneşte lideri din Uniunea Europeană şi din următoarele ţări: Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii.

Liderii se reunesc în formula G7 din anul 2014, ca urmare a încălcării de către Federaţia Rusă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici