Summitul G7 se va desfăşura pe 4 şi 5 iunie, la Bruxelles

Summitul G7, care va înlocui reuniunea G8 programată să aibă loc în staţiunea rusă Soci, se va desfăşura pe 4 şi 5 iunie, la Bruxelles, a confirmat vineri serviciul de presă al Consiliului European, citat de AFP.

262 afișări
Imaginea articolului Summitul G7 se va desfăşura pe 4 şi 5 iunie, la Bruxelles

Summitul G7 se va desfăşura pe 4 şi 5 iunie, la Bruxelles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderii G7 se vor întâlni la Bruxelles, pe 4 şi 5 iunie 2014", a anunţat Consiliul, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Liderii ţărilor din cadrul G7 (Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franţa, Italia, Japonia şi Germania) se vor reuni în clădirea Consiliului European de la Bruxelles, alături de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cel al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, care vor reprezenta UE, a precizat o sursă europeană.

În cursul summitului extraordinar din 24 martie, şefii de stat şi de Guvern din cele şapte ţări cele mai industrializate din lume au decis, după anexarea Crimeei de către Rusia, să anuleze reuniunea G8, programată pentru 4 şi 5 iunie, la Soci, urmând să se întâlnească la aceleaşi date, la Bruxelles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici