Summitul QUAD: Joe Biden condamnă vehement invazia Rusiei în Ucraina / Invazia Rusiei în Ucraina nu este doar o problemă a Europei, ci una de amploare "globală"

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a avertizat, marţi, la summitul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), că invazia Rusiei în Ucraina nu este doar o problemă a Europei, ci una de amploare "globală", denunţând "catastrofa umanitară" generată de Moscova.

524 afișări
Imaginea articolului Summitul QUAD: Joe Biden condamnă vehement invazia Rusiei în Ucraina / Invazia Rusiei în Ucraina nu este doar o problemă a Europei, ci una de amploare "globală"

Summitul QUAD: Joe Biden condamnă vehement invazia Rusiei în Ucraina / Invazia Rusiei în Ucraina nu este doar o problemă a Europei, ci una de amploare "globală"

Preşedintele Biden a participat marţi, la Tokyo, la summitul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), un grup din care fac parte Statele Unite, India, Japonia şi Australia. Liderul SUA a condamnat vehement invazia militară rusă în Ucraina.

"Aceasta este mai mult decât o problemă europeană. Este o problemă mondială", a afirmat Joseph Biden, citat de agenţia The Associated Press.

"Parcurgem o perioadă întunecată a istoriei noastre comune. Războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară şi au fost omorâţi civili nevinovaţi pe străzi, fiind deplasaţi milioane de refugiaţi atât în interiorul ţării, cât şi în străinătate", a adăugat Joseph Biden.

"Lumea trebuie să abordeze această situaţie şi exact asta facem", a subliniat Biden.

"Nu putem permite repetarea unui astfel de conflict în regiunea Indo-Pacifică", a afirmat, la rândul său, premierul Japoniei, Fumio Kishida, referindu-se la tensiunile dintre Administraţia Chinei şi Taiwan.

În timpul summitului Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), bombardiere strategice ruse şi chineze s-au apropiat de spaţiul aerian al Japoniei, iar armata niponă a mobilizat avioane de interceptare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici