Summitul Ucraina-UE va avea loc în Kiev pe 3 februarie

Biroul preşedintelui ucrainean transmis o informare luni conform căreia următorul summit Ucraina-UE va avea loc pe 3 februarie la Kiev.

450 afișări
Imaginea articolului Summitul Ucraina-UE va avea loc în Kiev pe 3 februarie

Summitul Ucraina-UE va avea loc în Kiev pe 3 februarie

Declaraţia a fost făcută după prima convorbire telefonică diplomatică din 2023 a preşedintelui Volodymyr Zelensky cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 
 
Se aşteaptă ca tema summitului să fie continuarea sprijinului UE pentru Ucraina în faţa agresiunii Rusiei. 
 
De asemenea, se aşteaptă ca liderii UE să evalueze progresele înregistrate de Ucraina în vederea aderării la blocul comunitar.
 
În iunie 2022, Ucraina a primit statutul de candidat la Uniunea Europeană.
 
În septembrie, prim-ministrul Denys Shmyhal a declarat că Ucraina are ambiţia de a deveni o parte cu drepturi depline a UE în doi ani. 
 
Pentru a atinge acest obiectiv, ţara trebuie să îndeplinească condiţiile impuse de Comisia Europeană cu privire la aspecte legate de justiţie, statul de drept şi eforturile de combatere a corupţiei, iar apoi să continue procesul de negociere privind aderarea la UE.
 
Pe 27 decembrie, Olha Stefanishyna, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană şi Euro-Atlantică, a raportat că Ucraina a făcut „tot posibilul” pentru a pune în aplicare recomandările oferite de UE.  
 
Cu toate acestea, legile controversate ale Ucrainei referitoare la Curtea Constituţională şi la mass-media au fost criticate de organizaţiile europene ca nefiind conforme cu standardele UE. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici