Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate - veteran

Un veteran care s-a întors recent din Afganistan şi a participat la maratonul din Boston, unde au avut loc luni două explozii soldate cu trei morţi, susţine că sunetul acestora a fost similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate (IED).

336 afișări
Imaginea articolului Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate - veteran

Sunetul exploziilor din Boston, similar cu cel al dispozitivelor explozive improvizate - veteran

"Eram la o distanţă de aproximativ 50 de picioare (15 metri). Tocmai trecusem linia de sosire. Intram în zona de recuperare în momentul în care s-a produs prima explozie. Erau probabil trei sau patru persoane în jurul meu. Ne-am ghemuit cu toţii. Majoritatea persoanelor se uitau în spate la prima explozie, întrebându-se ce a fost, când s-a produs a doua explozie. Când a avut loc aceasta, am început să ne sunăm familiile cât de repede am putut. ... Încă nu era agitaţie pentru că bănuiesc că oamenii încă nu realizau ce se întâmplă... Am auzit un zgomot. Am simţit un o undă de percuţie. Suna ca un IED. Aceasta a fost prima reacţie pe care am avut-o", a declarat el pentru Wall Street Journal, în ediţia electronică

"Am văzut fum gri şi alb care se ridica din partea de nord a străzii Boylston Street (...). Când am auzit a doua explozie nu m-am mai uitat în spate. Am continuat să merg ... Era în spatele meu şi toţi am început să ne mişcăm ... Nu am văzut multă panică, dar am văzut multe persoane care au început să se mişte foarte repede. În primul rând eram cu toţii extenuaţi după terminarea maratonului. Câţiva dintre noi erau deja prăbuşiţi pe jos. Când a început să se ridice fum, oamenii au început să realizeze ce se întâmplă", a explicat Thom Kennez, în vârstă de 43 de ani.

Soţia şi cele două fiice ale erau în zona spectatorilor, aproape de locul exploziei. "A fost haos mai mare din perspectiva ei", a adăugat el.

Trei persoane au fost ucise şi alte 144 au fost rănite, luni, în două explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston (nord-estul Statelor Unite), un carnagiu produs în plin centru al oraşului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici