Supravieţuitoare a accidentului de la Madrid: Avionul nu avea putere pentru a decola

Avionul companiei Spanair care s-a prăbuşit miercuri la Madrid, provocând moartea a 154 de persoane, nu avea putere pentru a decola, a declarat marţi singurul supravieţuitor dintre membrii personalului de la bord, stewardesa Antonia Martinez, pentru cotidianul El Pais.

335 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitoare a accidentului de la Madrid: Avionul nu avea putere pentru a decola

Supravieţuitoare a accidentului de la Madrid: Avionul nu avea putere pentru a decola (Imagine: Mediafax/AFP)

"Am simţit că avionul nu avea putere în timp ce încerca să decoleze", a declarat ea, potrivit cotidianului spaniol, care adaugă, citând surse apropiate anchetei, că şi comentariile altor supravieţuitori reflectă aceeaşi idee.

Un avion de tip MD-82 al companiei Spanair s-a prăbuşit miercuri în timp ce încerca să decoleze de pe aeroportul Madrid-Barajas, provocând moartea a 154 de persoane şi rănirea altor 18, cauza accidentului rămânând însă necunoscută. Aceasta este cea mai gravă catastrofă aviatică din Spania, din ultimii 25 de ani.

Potrivit informaţiilor din presa spaniolă, imaginile înregistrate şi secretizate indică faptul că avionul a mers prea departe pe pistă. Potrivit ediţiei El Pais de luni, aparatul a depăşit cu 500 de metri punctul recomandat pentru decolare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici