Supravieţuitoarea accidentului din Comore a suferit o fractură de claviculă şi arsuri

Tatăl fetiţei Bahia Bakari, singurul supravieţuitor găsit după prăbuşirea avionului A310 al companiei Yemenia în noaptea de luni spre marţi, a declarat, miercuri, că fiica sa de 13 ani suferă de o fractură de claviculă şi de arsuri la genunchi.

26 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitoarea accidentului din Comore a suferit o fractură de claviculă şi arsuri

Supravieţuitoarea accidentului din Comore a suferit o fractură de claviculă şi arsuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kassim Bakari s-a declarat "stupefiat" la auzul veştii despre accident. Partenera sa, care este mama fetiţei salvate, nu a fost găsită.

Adolescenta, care a discutat cu tatăl său la telefon de două ori după catastrofă, l-a întrebat «tată, când vii?». "Eu i-am răspuns «vin cu prima ocazie» când va fi repatriată în Franţa", a declarat Kassim Bakari la Corbeille-Essonnes, oraşul aflat la sud de Paris unde locuieşte această familie franco-comoriană.

El a adăugat că şi-a apreciat fiica drept "foarte puternică".

Claire Ali, mătuşa tinerei supravieţuitoare, şi-a exprimat în faţa presei "speranţa" că mama fetiţei, care este sora ei, va fi găsită în viaţă.

Anterior, la postul de radio RTL, Kassim Bakari a relatat parţial povestea accidentului, potrivit primelor declaraţii ale fetiţei.

"Nu mi-a spus mare lucru. Nu a simţit nimic, s-a trezit în apă şi a auzit oameni care vorbeau. Nu vedea pe nimeni noaptea. A stat agăţată de nu ştiu ce. Mi-a spus că fusese catapultată. Din acel moment s-a aflat lângă avion, nu în interiorul acestuia", a relatat el.

"Este o fetiţă foarte timidă. Nu aş fi crezut niciodată că va scăpa în acest fel. Nu pot spune că este un miracol, pot spune că aşa a vrut bunul Dumnezeu", a adăugat el. "Îmi doresc să o revăd aici pentru că îmi imaginez că la această oră este singură", a declarat el.

Secretarul de stat francez pentru Cooperare, Alain Joyandet, a precizat, la rândul său, că tânăra fată a "rămas agăţată mai mult de 12 ore de un fragment al avionului. A făcut semn unui vapor care trecea şi a putut să o recupereze".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici