Supravieţuitorii cutremurului din Japonia trăiesc în condiţii insalubre şi fără apă curentă

La o lună de la cutremurul uriaş de 7,6 grade care a lovit coasta de vest a Japoniei, supravieţuitorii se luptă să se descurce în condiţii de îngheţ şi insalubritate, în timp ce zeci de mii de locuinţe au rămas fără apă curentă, scrie Reuters.

206 afișări
Imaginea articolului Supravieţuitorii cutremurului din Japonia trăiesc în condiţii insalubre şi fără apă curentă

Supravieţuitorii cutremurului din Japonia trăiesc în condiţii insalubre şi fără apă curentă

În unele zone din peninsula izolată Noto, apa ar putea fi restabilită abia peste două luni, au declarat reprezentanţii Prefecturii Ishikawa, ceea ce sporeşte riscurile pentru cei care trăiesc în centrele de evacuare înghesuite, unde autorităţile spun că au fost detectate infecţii respiratorii şi gastroenterite.

„Nu există apă, aşa că nu putem să ne spălăm hainele sau să facem baie”, a declarat Yoshio Binsaki, un locuitor în vârstă de 68 de ani din oraşul de coastă Suzu, care a fost afectat, în timp ce se pregătea să tragă un rezervor de apă de 20 de litri în maşina sa pentru a-l duce acasă.

Peste 230 de persoane au murit în cutremurul cu magnitudinea de 7,6 grade, cel mai sângeros din ultimii opt ani în Japonia, care a lăsat, de asemenea, 44.000 de locuinţe distruse total sau parţial, în timp ce 40.000 nu au apă curentă.

Frigul reprezintă, de asemenea, o provocare, în special pentru zeci de locuitori care dorm în maşini după ce casele lor au fost distruse. Zona a fost lovită de ninsori abundente în cursul săptămânii trecute, iar autorităţile au avertizat asupra riscului de alunecări de teren.

Autorităţile din Prefectura Ishikawa vor începe joi să vaccineze persoanele evacuate împotriva gripei.

Marţi, pe la mijlocul după-amiezii, la o şcoală primară din Suzu, unde aproximativ 4.800 de case nu au încă apă, copiii se jucau în leagăne, în timp ce localnicii s-au adunat în jurul unui rezervor comun de apă care a devenit un colac de salvare pentru mulţi.

La lăsarea serii, locuitorii s-au adunat pentru a face baie într-o baie publică improvizată, amenajată la şcoală de către soldaţii trimişi să ajute la operaţiunile de ajutorare - o îmbunătăţire faţă de perioada imediat următoare cutremurului, când oamenii stăteau la coadă timp de o oră în ploaie pentru 5 litri de apă.

13.000 de locuitori trăiesc în centre de evacuare, potrivit guvernului din Ishikawa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici