Sursă poloneză: interdicţiile UE privind importurile de cereale din Ucraina ar putea fi prelungite

Polonia a primit un proiect de regulament de la Comisia Europeană care prelungeşte până la 15 septembrie interdicţia privind importurile unor produse alimentare ucrainene, a declarat luni ministrul polonez al Agriculturii, potrivit Reuters.

227 afișări
Imaginea articolului Sursă poloneză: interdicţiile UE privind importurile de cereale din Ucraina ar putea fi prelungite

Sursă poloneză: interdicţiile UE privind importurile de cereale din Ucraina ar putea fi prelungite

Pe 2 mai, UE a stabilit restricţii până la 5 iunie asupra importurilor de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea-soarelui din Ucraina. Măsura a avut scopul de a reduce excesul de aprovizionare în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia şi România.

Reprezentanţii ţărilor menţionate s-au plâns la UE de faptul că grânele ucrainene mai ieftine fac producţia internă nerentabilă şi au cerut autorităţilor europene să introducă restricţii.

„Am primit de la CE un proiect al unui nou regulament care interzice importul a patru produse în cele cinci ţări. Este un proiect, dar sper că va intra în vigoare începând de mâine ", a scris ministrul Robert Telus .

Grâul, porumbul, rapiţa şi seminţele de floarea-soarelui ucrainene pot fi vândute în celalalte ţări din UE. După declanşarea războiului, UE a liberalizat toate importurile din Ucraina pentru a ajuta Kievul. Cele cinci ţări au devenit rute de tranzit pentru cerealele ucrainene care nu au putut fi exportate prin porturile sale din Marea Neagră din cauza războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici