Sursă sud-coreeană: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

Coreea de Nord a lansat duminică două rachete balistice spre marea din estul Peninsulei Coreene, au anunţat autorităţile din Japonia şi Coreea de Sud.

313 afișări
Imaginea articolului Sursă sud-coreeană: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

Sursă sud-coreeană: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice

Viceministrul japonez al apărării Toshiro Ino a declarat că rachetele balistice lansate de Coreea de Nord par să fi aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Rachetele au zburat la o altitudine de 550 km şi au acoperit o rază de acţiune de 250 km, potrivit Ministerului japonez al Apărării citat de Reuters. Ino a mai declarat că nu au fost raportate pagube provocate de rachete.

Lansarea rachetei Nordului vine la doar câteva zile după ce ţara a testat un motor cu combustibil solid care, potrivit experţilor, ar permite lansarea mai rapidă a rachetelor balistice. Coreea de Nord încearcă să dezvolte o nouă armă strategică şi să accelereze programele sale nucleare.

Testul, supervizat de liderul Kim Jong Un, a fost efectuat joi la baza de lansare a sateliţilor Sohae din Coreea de Nord, a anunţat vineri agenţia oficială de ştiri KCNA. De obicei, baza este folosită pentru a testa noi rachete, inclusiv motoare de rachete şi vehicule de lansare spaţială.

Coreea de Nord a efectuat în acest an un număr fără precedent de teste cu rachete. Printre altele fost testată o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american, în ciuda interdicţiilor şi sancţiunilor internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici