Sursă ucraineană: ruşii merg din uşă în uşă pentru a găsi tineri recruţi în teritoriile ocupate

Autorităţile ucrainene spun că armata rusă face o campanie de recrutare „din uşă în uşă" în zonele ocupate, potrivit CNN.

471 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: ruşii merg din uşă în uşă pentru a găsi tineri recruţi în teritoriile ocupate

Hepta

Ruşii efectuează controale „din uşă în uşă" în zonele ocupate din Ucraina, în căutarea tinerilor de vârstă de recrutare, au declarat, luni, reprezentanţii armatei ucrainene.

„În teritoriile ocupate temporar, măsurile de mobilizare continuă, în timpul cărora forţele de ocupaţie efectuează controale din uşă în uşă şi fac liste cu bărbaţi de vârstă de recrutare", a precizat Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei într-un comunicat.

Forţele ruseşti au intensificat, de asemenea, verificările de documente la punctele de control, făcând „cât mai dificilă” părăsirea zonelor ocupate, mai scrie în comunicat.

Oficialii ucraineni au avertizat de mai mult timp că Rusia va recruta ucraineni din zonele ocupate pentru a-i folosi drept „carne de tun" în război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici