Surse: Avioane de atac din Rusia „înarmate nuclear" au intrat în spaţiul aerian al Suediei

Avioane de atac ruseşti care transportau arme nucleare au intrat în spaţiul aerian suedez, potrivit unor informaţii prezentate de Sky News.

5562 afișări
Imaginea articolului Surse: Avioane de atac din Rusia „înarmate nuclear" au intrat în spaţiul aerian al Suediei

Sursa Foto- U.S. Navy

A fost un act deliberat de intimidare, anunţă televiziunea suedeză TV4 News.

Reţeaua a declarat că patru avioane ruseşti, două avioane de atac Sukhoi 24 escortate de două avioane de luptă Sukhoi 27, au decolat de la baza aeriană Kaliningrad înainte de incursiunea din 2 martie.

Sursele au dezvăluit că avioanele de atac erau echipate cu arme nucleare, „lucru pe care piloţii ruşi nu aveau nicio problemă să-l arate".

Din cauza conflictului din Ucraina, forţele aeriene suedeze ar fi avut o pregătire sporită şi ar fi putut vedea din timp că piloţii se îndreptau spre cerul de deasupra Gotland, o insulă suedeză din Marea Baltică.

Forţele armate ale ţării au refuzat să comenteze în mod oficial dacă cele două avioane de atac erau echipate cu arme nucleare, dar au declarat pentru reţeaua de televiziune că încălcarea spaţiului aerian trebuie să fi fost deliberată.

„O evaluăm ca pe o acţiune conştientă. Ceea ce este foarte grav, mai ales că este o ţară în război. Am analizat incidentul şi este clar că nu pot exclude o navigaţie incorectă, dar totul indică faptul că au încălcat în mod deliberat graniţele Suediei", a declarat şeful Forţelor Aeriene, Carl-Johan Edstrom.

Încălcarea teritoriului suedez a durat aproximativ un minut, scrie în raport.

Suedia, care este neutră şi nu este membră NATO, a desfăşurat două avioane de luptă JAS 39 Gripen care ar fi luat imagini ale aeronavelor ruseşti confirmând că acestea erau echipate cu arme nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici