Surse: Cel puţin 12 militari americani au fost ucişi în atacul de la Kabul

  • Cel puţin 12 militari americani au fost ucişi în atacul de la Kabul, conform unor surse de la Washington
  • În plus, în atentate au fost ucişi cel puţin 60 de civili afgani
916 afișări
Imaginea articolului Surse: Cel puţin 12 militari americani au fost ucişi în atacul de la Kabul

Sursa foto: profimedia

Cel puţin 12 militari americani au fost ucişi în atacurile produse în zona Aeroportului din Kabul, afirmă surse din cadrul armatei SUA citate de agenţia Associated Press şi de postul Fox News.

Conform surselor citate, au fost ucişi 11 membri ai Infanteriei marine şi un medic din cadrul Forţelor navale americane. Alţi militari americani au fost răniţi în atentate. Numărul persoanelor decedate ar putea creşte.

În plus, în atentate au fost ucişi cel puţin 60 de civili afgani, a declarat un oficial din cadrul serviciilor medicale de la Kabul citat de publicaţia The Wall Street Journal.

Cel puţin 120 de oameni au fost răniţi în atacuri.

Două explozii au avut loc, joi după-amiază, la Punctul de acces "Abbey" al Aeroportului internaţional din Kabul şi la Hotelul Baron, situat în apropiere. Atacurile teroriste s-au produs în timp ce mii de persoane aşteaptă să fie evacuate din Afganistan. Statele Unite suspectează că atentatul a fost comis de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Mişcarea talibanilor afgani a condamnat vehement atacurile teroriste, transmiţând că s-au produs într-o zonă aflată sub controlul trupelor americane.

Casa Albă a anunţat, joi seară, că preşedintele SUA, Joseph Biden, este informat constant despre situaţia din Kabul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici