Surse: Delegaţie parlamentară cehă, blocată pe un aeroport din Moscova

O delegaţie de parlamentari cehi este blocată pe un aeroport din Moscova, deputaţii fiind opriţi de autorităţile ruse să urce într-un avion spre oraşul rus Ulianovsk, afirmă surse cehe citate de site-ul agenţiei AP.

3128 afișări
Imaginea articolului Surse: Delegaţie parlamentară cehă, blocată pe un aeroport din Moscova

Surse: Delegaţie parlamentară cehă, blocată pe un aeroport din Moscova

Guvernul Cehiei a trimis un avion pe Aeroportul Şeremetievo pentru a prelua delegaţia parlamentară şi diplomaţi cehi.

Petr Gazdik, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din Cehia, a declarat că parlamentarii se îndreptau spre oraşul rus Ulianovsk pentru o ceremonie în memoria militarilor cehi care au preluat controlul asupra căii ferate transsiberiene la sfârşitul Primului Război Mondial.

Gazdik susţine că autorităţile ruse nu au oferit nicio explicaţie pentru blocarea delegaţiei parlamentare cehe.

Guvernul de la Praga a transmis o notă de protest Ministerului rus de Externe. "Este vorba de un incident foarte grav", a declarat oficialul ceh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici