Surse egiptene: Egipt, SUA şi Israel au convenit asupra încetării focului în sudul Fâşiei Gaza / Netanyahu neagă existenţa unui acord

Egiptul, Israelul şi SUA au convenit asupra unei încetări a focului în sudul Fâşiei Gaza începând cu ora 09:00, care coincide cu redeschiderea punctului de trecere a frontierei Rafah, au declarat luni două surse de securitate egiptene.

2788 afișări
Imaginea articolului Surse egiptene: Egipt, SUA şi Israel au convenit asupra încetării focului în sudul Fâşiei Gaza / Netanyahu neagă existenţa unui acord

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

UPDATE: Premierul israelian Benjamin Netanyahu a negat existenţa unui acord.

"În prezent, nu există niciun armistiţiu şi niciun ajutor umanitar în Gaza în schimbul scoaterii străinilor afară", se arată într-un comunicat al biroului său.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Sursele au precizat că încetarea focului va dura câteva ore, dar nu au oferit detalii cu privire la durata exactă. De asemenea, acestea au declarat că cele trei ţări au convenit ca Rafah să fie deschis până la ora 17.00 luni, ca o redeschidere iniţială de o zi, informează Reuters.

Rafah, care se află la graniţa dintre peninsula egipteană Sinai şi Gaza, guvernată de Hamas, este singurul punct de trecere al frontierei care nu este controlat de Israel.

Imaginile Reuters arătau luni dimineaţă camioane cu ajutoare de la ONG-uri egiptene în oraşul Al-Arish din Sinai, aşteptând permisiunea de a face un drum de câteva ore până la Rafah.

Asistenţa venită din partea mai multor ţări şi organizaţii a fost blocată în Al-Arish în aşteptarea unui acord privind livrarea ajutorului şi evacuarea cetăţenilor străini din Gaza, despre care secretarul de stat american Blinken a declarat că a fost obţinut după o vizită la Cairo.

Salama Marouf, şeful biroului de presă al guvernului Hamas, a declarat că nu au primit nicio confirmare din partea egipteană cu privire la intenţiile de a deschide punctul de trecere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici