Surse: Emmanuel Macron a rămas cu impresia că Vladimir Putin a devenit "mai rigid" şi "mai izolat"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a rămas, după ultima vizită la Kremlin, cu impresia că omologul său rus, Vladimir Putin, este "mai rigid" şi "mai izolat", afirmă, sub protecţia anonimatului, un oficial de la Palatul Elysée, conform CNN.

25809 afișări
Imaginea articolului Surse: Emmanuel Macron a rămas cu impresia că Vladimir Putin a devenit "mai rigid" şi "mai izolat"

Emmanuel Macron le-a povestit jurnaliştilor, în avionul cu care se întorcea de la Moscova, ce a observat în cursul întâlnirii din 7 februarie cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. "În avion, preşedintele Macron le-a explicat jurnaliştilor prezenţi că omul Vladimir Putin pe care l-a întâlnit la Kremlin nu mai era aceeaşi persoană pe care o văzuse în decembrie 2019, la întâlnirea precedentă. Acum era mai rigid şi mai izolat", a declarat un oficial de la Preşedinţia Franţei, citat de CNN.

La ultima întâlnire, desfăşurată pe 7 februarie la Moscova, Emmanuel Macron şi Vladimir Putin pledau pentru continuarea dialogului NATO-Rusia în scopul ajungerii la un acord pe tema arhitecturii de securitate din Europa şi pentru soluţionarea conflictului separatist din estul Ucrainei.

Însă eforturile diplomatice ale lui Emmanuel Macron par să fi fost în zadar. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis luni seară recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică". Imediat după această decizie controversată, Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să intervină pentru misiuni de "menţinere a păcii" în aceste teritorii separatiste.

Statele Unite, NATO şi Uniunea Europeană au condamnat vehement deciziile lui Vladimir Putin. "Preşedintele Putin, prin discursul său, a declarat, într-o anumită măsură, negarea Ucrainei ca stat suveran. Suntem într-o etapă de revizionism, regăsim spaţii vechi şi reinventăm istoria. La modul general, Putin nu răspunde angajamentelor asumate, nici în public, nici în privat, nici cu preşedintele Emmanuel Macron, nici cu Olaf Scholz, cancelarul german. Atunci când şi cum să îl credem pe Putin pe cuvânt? Nu ştiu dacă ştie cineva răspunsul", a afirmat miercuri Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe. Jean-Yves Le Drian a anulat întâlnirea care era programată vineri, la Paris, cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici