Surse: o tentativă de lovitură de stat este în curs de desfăşurare în Burkina Faso

Numeroase focuri de armă s-au auzit vineri Ouagadougou, capitala statului african Burkina Faso. Specialiştii cred că este vorba despre o tentativă de lovitură de stat, potrivit BBC.

2103 afișări
Imaginea articolului Surse: o tentativă de lovitură de stat este în curs de desfăşurare în Burkina Faso

Surse: o tentativă de lovitură de stat este în curs de desfăşurare în Burkina Faso

Focuri de armă au fost auzite vineri în apropierea palatului prezidenţial, iar accesul la clădirile importante, inclusiv la adunarea naţională, la televiziunea naţională şi la reşedinţa prim-ministrului, a fost blocat de vehicule militare.

Martorii oculari raportează o prezenţă militară intensă în jurul oraşului. Şcolile sunt închise, iar locuitorii rămân în casă, aşteptând informaţii.

În luna ianuarie, actualul şef al statului, locotenent-colonelul Paul-Henri Damiba, l-a înlăturat pe preşedintele Roch Kaboré printr-o lovitură de stat.

Preşedintele ales în mod democratic a fost destituit pentru că nu a reuşit să limiteze violenţele comise de militanţii islamişti. Acum, locotenent-colonelul Damiba pare să aibă o soartă similară.

Joi, sute de protestatari au ieşit pe străzile oraşului Bobo Dioulasso din vestul ţării pentru a-i cere demisia, acuzându-l că este responsabil de insecuritatea continuă din ţară.

Din 2015, autorităţile din Burkina Faso încearcă să limiteze atacurile grupurilor de insurgenţi.

Luni, 11 soldaţi au fost ucişi într-un atac al militanţilor în provincia Soum din nordul ţării, iar 50 de civili au fost daţi dispăruţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici