Surse: porturile Reni şi Ismail au fost atacate pe parcursul nopţii

Porturile ucrainene Reni şi Ismail ar fi fost atacate pe parcursul nopţii. Informaţiile nu sunt confirmate în mod oficial, însă reprezentanţii autorităţilor române vorbesc despre bombardamente care au fost auzite în porturile de la Dunăre.

3344 afișări
Imaginea articolului Surse: porturile Reni şi Ismail au fost atacate pe parcursul nopţii

Porturile ucrainene Reni şi Ismail ar fi fost atacate pe parcursul nopţii. Informaţiile nu sunt confirmate în mod oficial, însă reprezentanţii autorităţilor române vorbesc despre bombardamente care au fost auzite în porturile de la Dunăre.

 

Porturile Reni şi Ismail sunt foarte aproape de graniţa României.

 

Potrivit unor surse din cadrul Căpităniei Galaţi, pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri, de la navele aflate în zonă nu a venit nicio informaţie. Nimeni nu a raportat nimic, dar la Reni s-au auzit bombardamente între 2:00 şi 4:00, a confirmat sursa.

În ceea ce priveşte navele româneşti, sursa susţine că în zonă sunt vapoare care nu au raportat nimic ceea ce înseamnă că, probabil, nu au fost afectate.

Informaţii neconfirmate arată că un atac cu drone a vizat şi portul Ismail. Din toate relatările şi din semnalele primite la Reni a fost ceva între 2:00 şi 4:00, şi la Ismail a fost ceva dimineaţă, a precizat sursa.

Autorităţile ucrainene au confirmat atacul de la Dunăre. Mai multe depozite şi silozuri de cereale au fost avariate în timpul atacurilor ruseşti asupra portului ucrainean de pe Dunăre, a anunţat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, pe Telegram. Autorităţile ucrainene au mai anunţat că nu sunt victime, însă nu au spus dacă portul atacat mai funcţionează, potrivit Reuters.

Imagini de la Reni au fost postate pe grupul de Facebook „Marinari de pe Dunăre”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici