Suspect în cazul înlocuirii pastilelor de Nurofen Plus cu antipsihotice, pus sub acuzare la Londra

Un bărbat în vârstă de 30 de ani suspectat în cazul de presupus sabotaj al cutiilor de Nurofen Plus luna trecută în Marea Britanie a fost pus sub acuzare sâmbătă, a anunţat poliţia într-un comunicat.

473 afișări
Imaginea articolului Suspect în cazul înlocuirii pastilelor de Nurofen Plus cu antipsihotice, pus sub acuzare la Londra

Suspect în cazul înlocuirii pastilelor de Nurofen Plus cu antipsihotice, pus sub acuzare la Londra (Imagine: Mediafax Foto)

Christopher McGuire, şomer şi fără domiciliu fix, a fost arestat cu o zi înainte la Bromley, în sudul Londrei, potrivit Scotland Yard.

El va compărea luni în faţa unui tribunal, fiind acuzat de "contaminarea mărfurilor" şi administrare de substanţe nocive, arată comunicatul.

Grupul britanic Reckitt Benckiser care fabrică medicamentele Nurofen Plus, suspectând un sabotaj, a fost nevoit să retragă, la sfârşitul lui august, pastilele de piaţa britanică după ce a descoperit medicamente antipsihotice şi antiepileptice introduse în cutii de Nurofen Plus.

Compania a estimat la momentul respectiv că 250.000 de cutii de Nurofen Plus se aflau în circulaţie pe pieţele britanice.

Decizia de a retrage de pe piaţă aceste medicamente a fost luată la 26 august, după ce s-au descoperit patru cutii de Nurofen Plus care conţineau Seroquel XR, un antipsihotic folosit în schizofrenie şi tulburarea afectivă bipolară, şi o cutie ce conţinea un antiepileptic, Neurontin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici