Suspiciuni de asasinat. Circumstanţele decesului unui om de afaceri rus aflat în exil

  • Autorităţile britanice au noi indicii privind cauzele decesului unui om de afaceri rus aflat în exil
  • Experţii legişti cred că omul de afaceri Nikolai Glushkov, decedat la Londra în martie 2018, probabil a fost asasinat
  • Nikolai Glushkov era un critic al lui Vladimir Putin
1084 afișări
Imaginea articolului Suspiciuni de asasinat. Circumstanţele decesului unui om de afaceri rus aflat în exil

Un om de afaceri rus aflat în exil, decedat la Londra în 2018, probabil a fost asasinat

Anchetatorii britanici au indicii că un om de afaceri rus decedat la Londra în 2018, un critic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, probabil a fost asasinat, informează BBC News.

Omul de afaceri Nikolai Glushkov a fost găsit mort în martie 2018 în locuinţa sa din New Malden, în sud-vestul Londrei. Experţii legişti au prezentat vineri dovezi care sugerează că circumstanţele decesului au fost aranjate pentru a părea a fi sinucidere, însă, de fapt, a fost implicată "o parte externă".

Expertul legist Chinyere Inyama a declarat vineri într-o instanţă judiciară din Londra că este vorba de o crimă, comisă prin strangulare.

Nikolai Glushkov fugise din Rusia după ce fusese acuzat de fraude comise în calitatea de director adjunct al companiei Aeroflot şi a primit azil politic în Marea Britanie în 2010.

În 2017, o instanţă judiciară din Rusia l-a condamnat în lipsă la opt ani de închisoare, pentru o fraudă de peste 119 milioane de dolari.

Nikolai Glushkov, care avea 68 de ani, urma să se prezinte pe 12 martie 2018 la o instanţă comercială din Londra, pentru a se apăra de acuzaţiile din Rusia. În acea zi a fost găsit mort de fiica sa, Natalia.

Decesul său a avut loc la o săptămână după atacul neurotoxic care i-a vizat în orăşelul britanic Salisbury pe fostul agent rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.

Poliţia metropolitană londoneză nu a făcut deocamdată nicio arestare în acest caz, iar motivul crimei urmează să fie stabilit.

Nikolai Glushkov a fost prieten apropiat cu oligarhul Boris Berezovski, un critic al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Boris Berezovski a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din Berkshire, în regiunea britanică Anglia, în 2013. Nu s-au stabilit cu exactitate circumstanţele morţii lui Boris Berezovski.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici