Susţinătorii lui Moussavi cer autorizaţie pentru o nouă manifestaţie - VIDEO

Asociaţia combatanţilor religioşi, din care face parte clerul reformator iranian, a cerut aprobare pentru organizarea unui marş, sâmbătă, însoţit de un discurs al lui Mir Hossein Moussavi, candidatul opoziţiei învins la alegerile prezidenţiale, potrivit site-ului său de campanie.

25 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Moussavi cer autorizaţie pentru o nouă manifestaţie - VIDEO

Susţinătorii lui Moussavi cer autorizaţie pentru o nouă manifestaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asociaţia combatanţilor religioşi a cerut prefectului de la Teheran organizarea unui marş sâmbătă, între orele 16.00 şi 19.00, din piaţa Enqwlab până în piaţa Azadi", pentru a protesta faţă de rezultatele oficiale ale alegerilor, care l-au proclamat câştigător pe preşedintele în exerciţiu, Mahmoud Ahmadinejad.

Potrivit site-ului, fostul preşedinte reformator Mohammad Khatami şi Mir Hossein Moussavi vor participa la acest marş, urmând ca Moussavi să rostească un discurs.

De altfel, noi reuniuni sunt prevăzute pentru joi de susţinătorii lui Moussavi, care le-au cerut iranienilor să poarte haine negre în semn de doliu şi solidaritate cu cele şapte persoane ucise luni, la încheierea unui marş de protest de amploare.

O primă reuniune este prevăzută la ora locală 14.00 (12.30 ora României) în faţa birourilor ONU, potrivit participanţilor la marşul de protest de miercuri.

Potrivit aceleiaşi surse, o altă reuniune va fi organizată la ora locală 16.00 (14.30 ora României) în piaţa Imam, care se află în apropierea principalului bazar, în sudul capitalei iraniene.

În pofida interzicerii oricărei manifestaţii, susţinătorii lui Moussavi protestează zilnic la Teheran, începând de sâmbăta trecută.

Luni, opoziţia a organizat cea mai amplă manifestaţie pe acelaşi traseu, la care au participat câteva sute de mii de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici