Sute de elefanţi, descoperiţi morţi în Botswana. Cercetătorii nu ştiu încă de ce mor animalele, însă spun că este o situaţie „fără precedent”

  • Sute de elefanţi au murit în mod misterios în ultimele două luni în Botswana.
  • Cercetătorii nu ştiu încă de ce mor animalele, însă spun că este o situaţie „fără precedent“.
  • Botswana găzduieşte o treime din populaţia de elefanţi din Africa.
1861 afișări
Imaginea articolului Sute de elefanţi, descoperiţi morţi în Botswana. Cercetătorii nu ştiu încă de ce mor animalele, însă spun că este o situaţie „fără precedent”

Sute de elefanţi, descoperiţi morţi în Botswana. Cercetătorii nu ştiu încă de ce mor animalele, însă spun că este o situaţie „fără precedent”

Cercetătorii au depistat peste 350 de elefanţi morţi în Delta Okavango, de la începutul lunii mai, scrie BBC.

Dr. McCann, de la National Park Rescue, din Marea Britanie, a spus că în luna mai, într-un zbor de trei ore deasupra deltei au fost descoperite 169 de cadavre. „O lună mai târziu, au fost identificaţi mai mulţi elefanţi morţi, în total peste 350. Ce se întâmplă este fără precedent în ceea ce priveşte numărul de elefanţi care mor dintr-o dată, fără a avea legătură cu seceta“, a adăugat el.

Nimeni nu ştie de ce mor animalele. În mai, guvernul a exclus posibilitatea ca braconajul să fie motivul. Există alte presupuneri. Dr. McCann a eliminat şi varianta unei intoxicaţii naturale cu antrax, care a ucis anul trecut cel puţin 100 de elefanţi în Bostwana. Modul în care animalele par să moară – multe căzând drept în faţă – şi faptul că mai mulţi martori spun că unii elefanţi au fost văzuţi plimbându-se în cerc indică unele probleme neurologice.

Fără a fi cunoscută cauza morţii, e greu de spus dacă există şi un risc pentru sănătatea oamenilor. Totuşi, s-a luat în calcul posibilitatea ca epidemia de Covid-19 să fi început şi în rândul animalelor. „Elefanţii sunt bunuri ale ţării. Sunt diamante rătăcind prin Delta Okavango. Este un dezastru de conservare – arată cum o ţară nu reuşeşte să-şi protejeze resursa cea mai valoroasă”, a mai spus McCann, care a asigurat că au fost trimise probe pentru testare şi aşteaptă rezultatele în următoarele două săptămâni.

Autor: Andreea Neblea 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici