Sute de migranţi întrerup traficul în Portul Rhodos

Sute de migranţi, salvaţi dintr-o încercare de a intra ilegal în Europa pe Marea Mediterană, protestează, duminică, în Portul Rhodos din Grecia. Potrivit AFP, aceştia se aflau în port pentru procesarea datelor.

1591 afișări
Imaginea articolului Sute de migranţi întrerup traficul în Portul Rhodos

Sute de migranţi întrerup traficul în Portul Rhodos

Aproximativ 400 de migranţi care protestau în Portul Rhodos au împiedicat plecarea unei ambarcaţiuni şi acostarea alteia.

Majoritatea migranţilor au ajuns în Grecia după ce au fost salvaţi în timpul traversării periculoase a Mediteranei.

Toţi au fost duşi în Rhodos pentru procesarea datelor personale de către autorităţile greceşti.

Protestatarii au cerut să fie transferaţi imediat de pe insulă şi să primească „facilităţi adecvate” în Grecia continentală, transmite Paza de Coastă elenă.

Poliţia portuară a început negocierile cu migranţii.

Potrivit cifrelor oficiale, 10.790 de migranţi şi refugiaţi au sosit în Grecia în primele opt luni ale anului 2023. Numărul s-a dublat faţă de cei 5.216 înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici