Sute de mii de păsări, sacrificate în Mexic din cauza gripei aviare

O epidemie de gripă aviară de tip H7N3 în Mexic a constrâns autorităţile să sacrifice 519.000 de găini şi 900.000 de pui, au anunţat acestea luni.

95 afișări
Imaginea articolului Sute de mii de păsări, sacrificate în Mexic din cauza gripei aviare

Sute de mii de păsări, sacrificate în Mexic din cauza gripei aviare (imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cel puţin "519.000 de găini din 140.000 de milioane, precum şi 900.000 de pui dintr-un total de 300 de milioane" au fost sacrificaţi, a anunţat Ministerul Economiei şi Agriculturii într-un comunicat.

Răspândirea epidemiei care a afectat 18 ferme din statul Guanajuato (centrul Mexicului) "este sub control şi în curs de a fi limitată", precizează comunicatul, menţionând că păsările mexicane nu au o apărare naturală împotriva acestui tip de virus.

Autorităţile mexicane au demarat distribuirea a 22 de milioane de vaccine, în timp ce 40 de milioane vor fi distribuite în această săptămână.

În iunie 2012, o epidemie de gripă aviară a afectat vestul Mexicului, determinând sacrificarea a peste 22 de milioane de păsări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici