Sute de militari americani vor fi mobilizaţi la frontiera cu Mexicul

Cel puţin 800 de militari americani vor fi mobilizaţi la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, pentru oferirea de asistenţă Poliţiei de Frontieră în oprirea imigranţilor latino-americani, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

1774 afișări
Imaginea articolului Sute de militari americani vor fi mobilizaţi la frontiera cu Mexicul

Surse AP: Militari americani vor fi mobilizaţi la frontiera cu Mexicul -2-

Un ordin în acest sens va fi emis joi de secretarul american al Apărării, James Mattis, afirmă sursele citate.

Pentagonul răspunde astfel cererii preşedintelui Donald Trump de mobilizare a armatei pentru oprirea imigranţilor la frontiera cu Mexicul.

Trupele vor avea rolul de a oferi susţinere logistică Poliţiei de Frontieră în gestionarea imigraţiei.

La frontiera cu Mexicul sunt deja 2.000 de membri ai Gărzii Naţionale din SUA.

Săptămâna trecută, preşedintele american, Donald Trump, a somat Administraţia mexicană să oprească afluxul de imigranţi latino-americani, avertizând că, în caz contrar, va mobiliza armata SUA pentru a închide frontiera cu Mexicul. "Mă uit la asaltul coordonat de Partidul Democrat (ei vor frontiere deschise şi actualele legi slabe) împotriva ţării noastre, prin ţări precum Guatemala, Honduras şi El Salvador, ai căror lideri fac doar puţine eforturi pentru stoparea grupurilor mari de oameni, inclusiv mulţi infractori, care vin prin Mexic în SUA. În afară de suspendarea tuturor formelor de asistenţă financiară spre aceste ţări, care nu par să aibă vreun control asupra populaţiilor, trebuie să cer Mexicului, în cei mai puternici termeni, să oprească acest aflux, iar, dacă nu va putea face acest lucru, voi cere armatei americane să închidă frontiera sudică!", avertiza Donald Trump.

Actualul preşedinte al SUA a avertizat şi în aprilie că va mobiliza armata la frontiera cu Mexicul. Ulterior, Washingtonul a precizat că ar putea fi mobilizată de fapt Garda Naţională, deoarece armata nu are atribuţii pentru oprirea imigranţilor.

Donald Trump a promis în campania electorală că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, precizând că lucrările vor fi suportate de autorităţile mexicane. Administraţia din Mexic a anunţat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici