Sute de opozanţi au manifestat în centrul Moscovei

Câteva sute de persoane s-au adunat, joi, în centrul Moscovei pentru a cere eliberarea liderului opoziţiei ruse, Serghei Udalţov, cu toate că această manifestaţie a fost interzisă.

118 afișări
Imaginea articolului Sute de opozanţi au manifestat în centrul Moscovei

Sute de opozanţi au manifestat în centrul Moscovei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţia din Piaţa Puşchin, făcută la apelul Frontului de Stânga al lui Udalţov, a început la ora 18.00 ora locală (16.00 ora României) şi a fost prezentată sub pretextul unei întâlniri cu un deputat rus şi nu ca o manifestaţie, pentru a "ocoli" interdicţia dată de primărie, conform unui jurnalist AFP.

Protestatarii au scandat în mai multe rânduri "libertate deţinuţilor politici" şi "libertate pentru Udalţov", punctând astfel discursurile de susţinere pentru opozant ţinute de partizanii acestuia.

După aproximativ 30 de minute de la începerea manifestaţiei, nu a fost raportată nici o arestare.

Boris Nemţov, unul din liderii mişcării de contestare declanşată în urma scrutinului controversat din 4 decembrie, a fost prezent la această manifestaţie.

Serghei Udalţov a fost arestat pe 4 decembrie, în timpul unei manifestaţii, fără aprobare, împotriva alegerilor legislative. El a fost condamnat la 15 zile de arest. A fost arestat pentru a doua oară pe 25 decembrie, fiind condamnat la 10 zile de detenţie, pentru că nu a efectuat în totalitate o condamnare precedentă datând din octombrie. Opozantul era arestat în acea perioadă pentru participarea la o altă manifestaţie ilegală, dar a fost spitalizat pentru că a ţinut greva foamei. La ieşirea din spital, el nu s-a mai întors la locul de detenţie pentru a termina pedeapsa.

Acum două săptămâni, el a fost din nou spitalizat pentru că a refuzat să mănânce câteva zile. În prezent el se află încă o dată în spital, sub supraveghere atentă, în urma unei noi greve a foamei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici