Sute de păsări moarte, descoperite pe plajele din Franţa

Sute de păsări moarte au fost descoperite pe plajele din Franţa. Este vorba despre plajele de la Oceanul Atlantic. Specialiştii au mai multe explicaţii pentru decesul în masă.

382 afișări
Imaginea articolului Sute de păsări moarte, descoperite pe plajele din Franţa

Sursa foto: X

Peste 500 de păsări marine au fost găsite pe plaje. Cea mai la îndemână explicaţie este că păsările epuizate din cauza furtunilor de iarnă neobişnuit de grele nu au mai reuşit să găsescă hrană, au spus ecologistii, potrivit CNN. Astfel de incidente se întâmplă destul de des, dar în acest caz surprinde numărul mare al păsărilor moarte.

„Schimbările climatice sunt o cauză indirectă, deoarece cresc frecvenţa şi intensitatea furtunilor, în special furtunile de iarnă, care sunt principalul motiv pentru eşuarea masivă a păsărilor marine”, a spus Jerome Fort, un om de ştiinţă de la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Franţa.

Contaminarea cu materiale plastice poate slăbi păsările, iar peştii pe care îi caută au devenit rari şi s-au mutat aproape de ţărm din cauza schimbărilor climatice şi a pescuitului excesiv, a precizat Fort.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici