Incendii de vegetaţie în insula greacă Zakynthos. Sute de persoane, evacuate - VIDEO

Autorităţile din insula greacă Zakynthos au evacuat duminică aproximativ 300 de localnici şi turişti din două sate din cauza unui incendiu puternic de vegetaţie, potrivit Euronews.

2284 afișări
Imaginea articolului Incendii de vegetaţie în insula greacă Zakynthos. Sute de persoane, evacuate - VIDEO

Twitter: keeptalkinggreece.com

Incendiul este înteţit de vânturile puternice, iar meteorologii au informat că nu se aşteaptă ca viteza vântului să scadă până marţi. Autorităţile au informat că nu există victime ca urmare a acestui incendiu, însă au decis evacuarea deoarece flăcările se află aproape de case.

 

 

 

 

„Am evacuat aproximativ 300 de rezidenţi şi turişti din satele Keri şi Agalas ca măsură de precauţie”, a informat un purtător de cuvânt al Pompierilor.

Peste 100 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor, iar mai multe aeronave destinate stingerii incendiilor au participat la operaţiune.

Insula Zakynthos se află la aproximativ 300 de kilometri vest de capitala ţării, Atena. Un alt incendiu a izbucnit în Loutraki, la 80 de kilometri de capitală.

Pompierii eleni au anunţat că au fost nevoiţi să intervină pentru stingerea a aproximativ 70 de incendii la nivel naţional în ultimele 24 de ore.

Taguri:
grecia,
incendii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici