Sute de refugiaţi părăsesc Europa pentru a se întoarce în Ucraina

Sute de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina se întorc acum ţara lor, relatează NBC News.

37472 afișări
Imaginea articolului Sute de refugiaţi părăsesc Europa pentru a se întoarce în Ucraina

Sute de refugiaţi părăsesc Europa pentru a se întoarce în Ucraina

În Budapesta, peste 200 de pasageri au fost văzuţi aşteptând trenul care se îndrepta spre Ucraina.

Iulia Kalinina, care călătorea împreună cu sora ei, a recunoscut că nu a fost o decizie uşoară.

„Mi-e frică", a spus Kalinina, în vârstă de 39 de ani, care este din Kiev. „Dar îmi doresc foarte mult să mă întorc acasă. Vreau să-mi văd soţul. Prefer să mă tem cu el decât să mă tem singură aici", a adăugat femeia, potrivit Sky News.

Bărbaţilor ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani le este interzis să părăsească ţara în cazul în care este nevoie de ei pentru a lupta.

Kalinina şi sora ei fac parte dintr-un grup mare refugiaţi separaţi de familie. Aceştia nu au reuşit să găsească oportunităţi în Europa şi încep să se întoarcă în Ucraina.

Serviciul ucrainean al Gărzii de Stat de Frontieră a declarat că numai duminică, peste 22.000 de ucraineni au trecut graniţa înapoi în ţară, faţă de 33.000 care au plecat.

Mai mult de patru milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începutul invaziei, la 24 februarie.

Lucrătorii umanitari spun că ucrainenii se confruntă cu numeroase probleme în Ucraina. Limba este greu de învăţat, inflaţia este în creştere galopantă şi oportunităţile de angajare sunt puţine, spun specialiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici