Sute de specii nou descoperite în Asia de Sud-Est, ameninţate cu dispariţia

Sute de specii nou descoperite sunt ameninţate cu dispariţia din cauza activităţilor umane. Speciile se află în regiunea Mekong din Asia de Sud-Est.

278 afișări
Imaginea articolului Sute de specii nou descoperite în Asia de Sud-Est, ameninţate cu dispariţia

Sute de specii nou descoperite în Asia de Sud-Est, ameninţate cu dispariţia

Aproape 400 de specii abia descoperite în regiunea Mekong din Asia ar putea să dispară în curând din cauza pierderii habitatului, a avertizat World Wildlife Fund (WWF), potrivit CNN.

Descoperirile au fost făcute de o echipă internaţională de cercetători care au lucrat în cinci ţări din vasta regiune, timp de doi ani, în 2021 şi 2022.

„Aceste specii remarcabile sunt noi pentru ştiinţă, dar ele au supravieţuit şi au evoluat în regiunea Marelui Mekong timp de milioane de ani, amintindu-ne nouă, oamenilor, că ele au fost acolo cu foarte mult timp înainte ca specia noastră să se mute în această regiune. Avem obligaţia de a face totul pentru a opri dispariţia lor, de a le proteja habitatele şi de a contribui la refacerea lor", a declarat K. Yoganand, responsabilul WWF pentru viaţa sălbatică din regiunea Mekong.

În total, oamenii de ştiinţă au descoperit 290 de plante, 19 specii de peşti, 24 de amfibieni, 46 de reptile şi un mamifer, potrivit documentului WWF. Începând din 1997, în regiunea care acoperă porţiuni din Thailanda, Myanmar, Laos, China, Cambodgia şi Vietnam au fost descoperite 4.000 de noi plante şi animale.

Zona este ameninţată de activităţile umane. Documentul fundaţiei este prefaţat de avertismentul lui Truong Q. Nguyen de la Academia de Ştiinţă şi Tehnologie din Vietnam. Acesta avertizează că regiunea Mekong se confruntă cu presiuni enorme din cauza dezvoltării economice şi a creşterii populaţiei umane, care duce la defrişări, poluare şi supraexploatarea resurselor naturale. Specialiştii solicită măsuri urgente din partea autorităţilor astfel încât speciile să fie protejate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici