Sute de sud-coreeni în carantină după revenirea din China, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 11

Sute de persoane s-au întors în Coreea de Sud în China la bordul unei aeronave şi au fost transportaţi în două centre de carantină după ce cu o zi înainte au stârnit proteste vehemente din partea localnicilor, potrivit Reuters.

360 afișări
Imaginea articolului Sute de sud-coreeni în carantină după revenirea din China, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 11

Sute de sud-coreeni în carantină după revenirea din China, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 11

Cei 380 de sud-coreeni au fost transportaţi în două centre din oraşele Asan şi Jincheon din apropiere de capitala Seul, unde vor fi plasaţi în carantină.

Aeronava care i-a transportat pe cei evacuaţi din Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus, a aterizat la Seul vineri dimineaţă.

De asemenea, Coreea de Sud a raportat alte cinci cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal, crescând la 11 numărul totat de cazuri confirmate, printre care se află şi doi oameni care au venit din portul Qingdao din estul Chinei săptămâna trecută.

Măsura a atras critici dure din partea localnicilor care au aruncat cu ouă şi au strigat injurii la adresa oficialilor locali care au intervenit pentru a-i calma pe manifestanţi.

Guvernul a anunţat că niciunul dintre cei evacuaţi nu au prezentat simptome înainte de plecare, dar o persoană nu s-a putut îmbarca din cauza febrei după ultima verificare pe aeroportul din Wuhan, în timp ce alte 18 au fost transportate la spital imediat după sosire, a declarat ministrul Sănătăţii, Kim Gang-lip.

”Alte 300 de persoane vor fi trimişi temporar în centre în care vor fi trataţi şi ţinuţi sub observaţie de personalul specializat pentru o perioadă de 14 zile fără a putea ieşi afară sau să primească vizite”, a adăugat acesta.

În total, 720 de oameni vor fi evacuaţi vineri seară şi transportaţi cu un alt avion la Seul după o discuţie între autorităţile din cele două state, potrivit unui oficial al Ministerului de Externe sud-coreean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici