Sute de tineri au încercat să depună dosare pentru studii la Consulatul României din Chişinău

Sute de tineri moldoveni au stat la coadă la Consulatul român vineri după-amiază, pentru a-şi depune dosarele de admitere la studii în România, relatează PRO TV Chişinău.

21 afișări
Imaginea articolului Sute de tineri au încercat să depună dosare pentru studii la Consulatul României din Chişinău

Sute de tineri au încercat să depună dosare pentru studii la Consulatul României din Chişinău (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Mulţimea a fost pe punctul de a forţa intrarea în interiorul misiunii, iar angajaţii acesteia au cerut suplimentarea pazei, pentru a putea face faţă numărului mare de solicitanţi veniţi în prima zi de depunere a dosarelor.

Cel puţin o tânără a leşinat, iar o adolescentă, care a suferit o cădere nervoasă, a fost transportată la spital cu o ambulanţă.

Absolvenţii din Republica Moldova îşi pot depune solicitările până la 27 iulie, iar autorităţile române au anunţat că acestea pot fi depuse şi la Iaşi.

Angajaţii consulatului au decis să înregistreze vineri după-amiază numai dosarele persoanelor venite din raioanele mai îndepărtate, rugându-i pe locuitorii din Chişinău să revină în zilele următoare, ceea ce a provocat nemulţumirea tinerilor, dintre care unii îşi petrecuseră noaptea în faţa Consulatului.

Dosarele pot fi depuse zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici