Sute de tone de gunoi s-au acumulat pe străzile din oraşul italian Neapole

Sute de tone de gunoi sunt din nou pe străzile oraşului italian Neapole, unde în cursul nopţii de joi spre vineri au avut loc confruntări între poliţie şi manifestanţii care se opun utilizării unui spaţiu de reciclare.

41 afișări
Imaginea articolului Sute de tone de gunoi s-au acumulat pe străzile din oraşul italian Neapole

Sute de tone de gunoi s-au acumulat pe străzile din oraşul italian Neapole (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noua criză a deşeurilor din Neapole are drept cauză un conflict social, angajaţii firmelor de salubrizare temându-se că 400 dintre colegii lor sezonieri vor fi disponibilizaţi în noiembrie.

Protestul a fost însoţit de o manifestaţie a locuitorilor din Terzignano, localitate situată la 20 de kilometri sud-est de Neapole. Aceştia afirmă că groapa de gunoi din apropierea localităţii s-a umplut şi refuză să mai accepte deşeuri.

"Peste 2.000 de persoane au blocat trecerea camioanelor, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene spre manifestanţii care au ripostat cu pietre", afirmă un martor.

"Un grup mare de manifestanţi a blocat pentru a treia noapte consecutivă trecerea camioanelor de gunoi spre Terzignano, unde, pentru prima dată, au existat confruntări cu forţele de ordine", anunţă poliţia din Neapole.

Un agent de poliţie a fost rănit uşor în confruntări.

Zilele trecute, protestatarii s-au limitat la avarierea vehiculelor care transportă deşeuri.

În urma acumulărilor spectaculoase a deşeurilor în Neapole, caz care a ajuns în atenţia presei internaţionale în vara anului 2007, Comisia Europeană a acţionat în justiţie Italia.

Curtea Europeană de Justiţie a condamnat Guvernul de la Roma, criticat pentru că nu dispune încă de o reţea pentru reciclarea deşeurilor în zona Neapole.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici