Sute de vase de pescuit chinezeşti acţionează ilegal în largul Insulelor Galapagos. Ecosistemul este pus în pericol

  • Sute de vase de pescuit chinezeşti acţionează ilegal în largul Insulelor Galapagos
  • Chinezii încalcă adesea legislaţia internaţională şi pun în pericol ecosistemul zonei
  • În 2017, 6000 de rechini au fost confiscaţi la bordul unor nave chinezeşti
1165 afișări
Imaginea articolului Sute de vase de pescuit chinezeşti acţionează ilegal în largul Insulelor Galapagos. Ecosistemul este pus în pericol

sursa foto: profimedia

Vase de pescuit chinezeşti sosesc în fiecare an în largul Insulelor Galapagos, incluse în patrimoniul mondial UNESCO încă din 1978, dar anul acesta situaţia este diferită, relatează The Guardian. Dintre cele 248 de vase care se află în jurul insulelor, 243 sunt sub pavilion chinezesc şi aparţin unor companii suspectate că practică pescuit ilegal.

Flota chinezească include nave de pescuit şi containere refrigeratoare, capabile să stocheze cantităţi enorme de peşte.

Transferul de marfă între nave este interzis, potrivit legislaţiei maritime internaţionale, însă chinezii par să nu ţină cont de aceste reglementări.

"Sunt anumite flote care par să nu respecte nimic", spune Norman Wray, guvernatorul Insulelor Galapagos.

Un căpitan de vas ecuadorian a declarat că a văzut nave chinezeşti la începutul lunii iulie, după încheierea sezonului când se pescuieşte ton.

"Pescuiesc tot! Noi suntem obligaţi să avem un biolog la bord care să inspecteze captura. Dacă prindem un rechin, trebuie să-l eliberăm, dar pe ei cine îî controlează", a spus acesta, care mai susţine că flota chinezească navighează noaptea şi îşi schimbă cursul constant.

Practicile de pescuit ale chinezilor pun în pericol ecosistemul Insulelor Galapagos, sunt convinşi specialiştii. Prima dată când asiaticii au intrat în atenţia autorităţilor locale a fost în 2017, când mai multe vase au fost confiscate. În interiorul acestora au fost găsiţi 6000 de rechini îngheţaţi, inclusiv rechinul-ciocan, pe cale de dispariţie, dar şi rechinul-balenă.

Flota de pescuit a Chinei în ape internaţionale este cea mai mare din lume, cu aproximativ 17.000 de nave. Dintre acestea, 1.000 sunt înregistate sub alt pavilion, în acord cu anumite state.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici