Sute de zboruri au fost anulate în Germania din cauza unei greve

Sute de zboruri au fost anulate joi în Germania, din cauza unei greve generale în sectorul public, care afectează personalul la sol din şapte aeroporturi, printre care şi cel din Frankfurt, unul dintre cele mai importante din ţară.

90 afișări
Imaginea articolului Sute de zboruri au fost anulate în Germania din cauza unei greve

Sute de zboruri au fost anulate în Germania din cauza unei greve (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Compania Lufthansa a avertizat încă de miercuri că aproape 600 de zboruri vor fi anulate, în principal legături interne şi europene.

Site-ul Internet al companiei Air Berlin a anunţat joi dimineaţă doar şase zboruri anulate cu plecare şi destinaţia Frankfurt.

La rândul său, compania Air France a anunţat doar anularea zborului cu destinaţia Koln/Bonn, de la ora locală 13.25 (14.25, ora României), în timp ce compania italiană Alitalia nu a prevăzut perturbări.

La aeroportul din Frankfurt, unde peste 9.000 de angajaţi ai operatorului Fraport, fostă companie publică, sunt în continuare plătiţi pe baza grilei salariale publice, greva membrilor personalului de la sol a început la ora 03.30 GMT(05.30, ora României) şi urmează să se încheie la 14.30 GMT (16.30, ora României).

Un purtător de cuvânt al companiei Fraport a asigurat că activitatea pe aeroportul din Frankfurt se desfăşoară normal, în pofida anulării a 550 din cele 1.300 de zboruri prevăzute pentru joi după-amiază.

La aeroportul din Munchen, 130 de zboruri au fost anulate, în principal aparţinând companiei Lufthansa, în timp ce cursele menţinute se desfăşoară fără probleme, a anunţat un purtător de cuvânt al aeroportului, apreciind că 30 la sută dintre angajaţi participă la grevă.

Greva are loc în urma apelului lansat de confederaţia sindicală Verdi, care a cerut o majorare salarială de 3,5 la sută, la care să se adauge o sumă de 100 de euro pe lună pentru cei aproximativ 2,1 milioane angajaţi din sectorul public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici