Sydney înregistrează cea mai călduroasă zi din ultimii doi ani. Temperaturile ridicate ameninţă locuinţele

  • Temperaturile au atins 40 de grade Celsius în unele părţi din estul Australiei, în timp ce un val de căldură de toamnă a făcut ca incendiile să ameninţe proprietăţi şi a forţat închiderea şcolilor.
  • Pompierii sunt asistaţi de avioane în eforturile de a opri răspândirea incendiilor în New South Wales, iar unii locuitori au fost îndemnaţi să părăsească zona în care locuiesc, în timp ce alţii au putut să se bucure de condiţiile caniculare pe plajă.
977 afișări
Imaginea articolului Sydney înregistrează cea mai călduroasă zi din ultimii doi ani. Temperaturile ridicate ameninţă locuinţele

Sydney înregistrează cea mai călduroasă zi din ultimii doi ani. Temperaturile ridicate ameninţă locuinţele

Sydney a înregistrat cea mai călduroasă zi din ultimii peste doi ani, cu temperaturi de 37,6 grade Celsius, în timp ce aproape 40 de incendii de vegetaţie au izbucnit, iar mulţi oameni s-au dus la plajă pentru a se bucura de vremea caldă.
 
Temperaturile în Penrith, care se află la 35 de mile vest de Sydney, au atins 40,1 C luni după-amiază, în timp ce unele oraşe din interior au ajuns la aproape 41 C.
 
Sute de pompieri din New South Wales (NSW), statul în care locuiesc o treime dintre australieni, se luptau pentru a proteja unele case şi clădiri, în timp ce aproape 40 de incendii de vegetaţie au izbucnit.
 
Echipajele de la sol au fost sprijinite de avioane, în timp ce unii locuitori au fost avertizaţi să părăsească zona în care locuiesc, deoarece unele incendii continuau să se extindă rapid.
 
Aproximativ 35 de şcoli din NSW au fost închise din cauza căldurii puternice, potrivit SkyNews.
 
Angela Burford, ofiţer operaţional la NSW Rural Fire Service, a declarat pentru Australian Broadcasting Corp: „Dacă se declanşează un incendiu, acesta va arde în aceste condiţii dificile... [este] mai greu pentru pompierii noştri să se deplaseze în jurul lor, iar focul se poate răspândi foarte repede, în special în păşuni”.
 
Serviciul de pompieri a precizat că "sute de pompieri au fost ocupaţi astăzi" în tot statul şi că activitatea va "continua până noaptea".
 
Furtuni uscate sunt, de asemenea, posibile în estul NSW, ceea ce ar putea duce la condiţii în care fulgerele ar putea aprinde noi incendii, a declarat Biroul de Meteorologie.
 
Oficialii au declarat că aceste condiţii extreme ar putea aduce cel mai mare risc de incendiu de la incendiile din vara anului 2020.
 
Condiţiile calde şi uscate sunt susceptibile să persiste până miercuri.
 
Coasta de est a Australiei a fost dominată în ultimii doi ani de fenomenul meteorologic La Nina, asociat de obicei cu o creştere a precipitaţiilor, care a adus ploi record şi inundaţii pe scară largă.
 
În 2022, Sydney a înregistrat cele mai mari precipitaţii de la începutul înregistrărilor, în 1858.
 
Dar biroul meteorologic a declarat săptămâna trecută că modelele sale climatice sugerează că La Nina este "probabil aproape de sfârşit".
 
Condiţiile neutre, care nu reprezintă nici La Nina, nici opusul său, El Nino, erau susceptibile să prevaleze pe parcursul toamnei în emisfera sudică, au declarat experţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici